Letní rekonstrukce tratí DPMB: Veveří se odkládá, na Selské již práce začaly

16. 5. 2018

Dopravní podnik města Brna v koordinaci s městem Brnem připravuje na letní měsíce rekonstrukce několik tramvajových tratí. Cílem prací je především modernizace jednotlivých úseků. DPMB využívá právě období letních prázdnin, kdy je intenzita individuální i městské hromadné dopravy nižší. Investice si vyžádají více než 220 milionů korun a opraví se přes 3 kilometry tratí.

Dopravní podnik cíleně koordinuje vlastní rekonstrukce s dalšími stavebními akcemi na území města Brna tak, aby byli byli cestující a obyvatelé města Brna co nejméně ovlivněni. I z toho důvodu je odložena oprava tramvajové trati v ulici Veveří, i když je ve špatném technickém stavu. Další rozkopaná ulice by však místní obyvatele i dopravu zcela paralyzovala. Snahou dopravního podniku bude udržet na trati stávající provoz, a to až do jara 2019, kdy bude nutné opravu bezpodmínečně realizovat.

Aktuální informace o výlukách najdete na webu Dopravního podniku města Brna, omezení pro automobilovou dopravu budou průběžně aktualizována na webu Kopemezabrno.cz v rubrice aktuality.

Rekonstrukce tramvajové tratě na Moravském náměstí v úseku navazujícím na ulici Milady Horákové

(mezi ulicemi Koliště a Rooseveltovou) – navazuje na práce na Kolišti

Rekonstrukce kolejového trojúhelníku Moravské náměstí v ústí ulic Joštovy a Rašínovy
Rekonstrukce tramvajové tratě v ulicích Selská – Obřanská
Stavební úprava tramvajové tratě Nezamyslova – Ostravská

Tato aktualita se vztahuje k uzavírce:
Koliště