Křenová už je průjezdná, dělníci se tak mohou vrátit na Koliště

15. 11. 2017

Dřívější ukončení rekonstrukce na Křenové umožní opětovné zahájení prací na Kolišti. Na výměnu parovodů za horkovody zde naváže rekonstrukce kanalizace a vodovodu. Pracovat se od 20. listopadu začne mezi ulicemi Milady Horákové a Lidická, později se práce dotknou také přilehlé tramvajové zastávky u výjezdu z podzemních garáží. Finální dokončení prací v celé této oblasti je plánováno na podzim příštího roku.

Práce na kanalizaci budou probíhat pod zemí a na povrchu kromě startovacích jam nebude nic vidět. Z hlediska bezpečnosti práce ale není možné nad hlavy pracujících dělníků pustit dopravu, protože by hrozil zával.

První etapa prací bude zahájena 20. listopadu a potrvá týden. Dopravní omezení se dotknou křižovatky ulic Milady Horákové a Koliště a ulic Koliště a Lidické. Práce omezí provoz v pravém jízdním pruhu, nebude možné odbočit z Koliště doprava na Lidickou a také bude uzavřen průjezd z Moravského náměstí od Janáčkova divadla a z Koliště vlevo na ulici Milady Horákové. Popis omezení a objízdných tras bude zveřejněn v dalších dnech a také značen v provozu.

V další etapě od 28. listopadu naváže uzavření prostředních pruhů ulice Koliště, průjezd pro automobilovou dopravu bude zachován vždy v jednom pruhu v každém směru po krajích ulice.

 

Tato aktualita se vztahuje k uzavírce:
Koliště