Uzavírka na Křenové končí. Ulice bude průjezdná od pondělí 13. 11.

12. 11. 2017

S více než dvou týdenním předstihem oproti původnímu plánu skončí v pondělí 13. listopadu rekonstrukce Křenové ulice. Ta bude opět průjezdná pro všechny vozy MHD a také automobilovou dopravu.

Křenová byla uzavřena od 16. září 2017 z důvodu rekonstrukce. Opravou prošel úsek od Koliště až po ulici Štěpánská. Během rekonstrukce se podařilo modernizovat kolejový svršek s ohledem na odhlučnění a snížení vibrací. V koordinaci se společností Brněnské komunikace došlo také k přesunu zastávky Vlhká. Tato zastávka je nově bezbariérová a navazuje na přechod pro chodce řízený světelnou signalizací u křižovatky s ulicí Špitálka.

Kromě DPMB a společnosti BKOM se na rekonstrukci podílely i Brněnské vodárny a kanalizace, které zde provedly opravu kanalizace. Rekonstrukci ulice využily také Teplárny Brno pro položení chrániček pro budoucí horkovod přes ulici u křižovatky s ulicí Štěpánskou tak, aby v budoucnu Křenovou ulici nemusely v tomto místě překopávat.

Celá rekonstrukce vyšla Dopravní podnik města Brna na téměř 35 milionů korun. Poslední potřebné práce se podařilo dokončit o víkendu 11. a 12. listopadu. Původně plánovaný termín dokončení byl 30. listopadu.