Práce na Křenové finišují, o víkendu 11. a 12. 11. bude ulice zavřená i pro MHD

8. 11. 2017

Práce Dopravního podniku města Brna na Křenové se podaří dokončit s předstihem. Uzavírka tak skončí o několik dní dříve, než byl původně oznámený termín 30. listopadu. Tramvaje tudy budou bez omezení projíždět již od pondělí 13. listopadu. Otevření ulice pro automobilovou dopravu je nyní v jednání.

V rámci finálních úprav ulice bude o víkendu 11. a 12. listopadu probíhat úplná uzavírka ulice Křenové pro veškerou dopravu. Tramvajové linky 8, 9 a 10 pojedou po výlukových trasách, linky 31 a 33 budou nahrazeny autobusy a uzavřený úsek objedou po okolních komunikacích (do města Mlýnská, Dornych, z města Dornych, Hladíkova, Masná), náhradní dopravu zajistí mimořádné linky x8 a x9. Pro auta platí stále stejné objízdné trasy.

Hlavním cílem prací na Křenové je rekonstrukce kolejového svršku. V koordinaci se společností Brněnské komunikace došlo k přesunu zastávky Vlhká před úřad práce. Zastávka bude nově bezbariérová a navázaná na přechod pro chodce řízený světelnou signalizací u křižovatky s ulicí Špitálka. Pod povrchem provede společnost Brněnské vodárny a kanalizace opravu kanalizace. Součástí stavby je také úprava jízdních pruhů.