Štursovu a Hlavní uzavřou práce na zastávkách a chodnících

21. 6. 2023

Oprava vozovky, chodníků a zastávek uzavře od 22. června do konce října ulici Štursovu v úseku Kroftova–Hlavní a ulici Hlavní v úseku Štursova–kruhový objezd u Veslařské. Práce budou rozděleny do několika etap, při nichž se bude měnit rozsah omezení.

Od 22. června do 4. července a následně od 10. července do 31. srpna bude uzavřený úsek od kruhového objezdu na křižovatce Hlavní a Veslařské po odbočku na Kroftovu. Řidiči budou moci využít objízdnou trasu po okolních ulicích (viz mapa níže). Městská hromadná doprava sice uzavřeným úsekem projede, nicméně zastávka Štursova bude dočasně zrušena.

Na několik dní se v termínu 5.–9. července omezení rozšíří na kruhový objezd u křižovatky Hlavní a Veslařské. Ten zůstane rovněž uzavřený a řidiči tak budou muset zvolit objízdnou trasu. Městská hromadná doprava projede částí ulice a uzavřený úsek objede přes Čichnovu.

Od 10. července se k pracím na zastávkách přidají úpravy chodníků, což znamená, že chodci budou mít k dispozici pouze pravou stranu daného úseku ve směru do centra.

O víkendu 19.–20. srpna bude z uzavřeného úseku vyloučena veškerá doprava včetně MHD kvůli pokládce povrchů na vozovce. V případě nepříznivých klimatických podmínek se toto opatření posune do náhradního termínu 26.–27. srpna.

Rozsah prací od 1. 9. do konce října bude přibližně stejný, jako předcházejícím období. Úsek bude pro dopravu uzavřený, budou pokračovat práce na chodnících i komunikaci. Městská hromadná doprava ulicí projede. Rozsah uzavírky i objízdných tras zůstává v platnosti tak, jak je na mapě níže.