Sezóna na koupališti Riviéra začíná. Kde půjde zaparkovat?

25. 5. 2023

V sobotu 27. května zahajuje sezónu koupaliště Riviéra. Návštěvníci nebudou moci využívat obvyklá parkovací místa, protože práce na stavbě VMO Bauerova jsou v plném proudu. Řidiči budou moci nechat vozidla v parkovacím domě Expoparking nebo na blízkých parkovacích a odstavných plochách, z nichž některé patří do zóny C (viz mapa níže). Z těchto parkovacích míst bude možný průchod pěších až ke koupališti. Organizaci dopravy, která bude platit do 26. června, si můžete rovněž prohlédnout na mapě níže.

Ti, kteří pro cestu na koupaliště využijí městskou hromadnou dopravu, musejí počítat s následujícími opatřeními:

Směr Pisárky > Mendlovo náměstí (linky 44 a N98):
• zastávka Riviéra zůstává přeložena cca o 90 metrů vpřed
• zastávka Bauerova zůstává dočasně zrušena (náhradou je možné použít zastávku Riviéra)

Směr Mendlovo náměstí > Pisárky (linky 84 a N98):
• zastávka Velodrom zůstává přeložena cca o 480 metrů vzad (ke 4. bráně brněnského výstaviště)
• zastávka Bauerova je nově dočasně zrušena (náhradou je možné použít zastávky Velodrom nebo Pisárky, případně zastávku Riviéra pro opačný směr)
• zastávka Riviéra zůstává dočasně zrušena (náhradou je možné použít zastávky Velodrom nebo Pisárky, případně zastávku Riviéra pro opačný směr)

Dopravní podnik také připravuje speciální okružní linku C, která bude spojovat Riviéru a náhradní parkoviště u Voroněže II. Poprvé sveze cestující 1. června. Aktuální informace o městské hromadné dopravě najdete také na webu Dopravního podniku města Brna.

Od 27. června postoupí práce do další etapy a organizace dopravy se opět změní. O úpravách budeme informovat.