V ulicích Banskobystrická a Terezy Novákové vymění koleje, auta projedou s omezením

26. 11. 2020

Víkendové omezení v dopravě čeká řidiče projíždějící ulicí Banskobystrickou. Kvůli výměně tramvajových kolejí musejí ve dnech 28.–29. listopadu počítat hned s dvojím zúžením silnice ve směru do centra. První omezení bude v ulici Terezy Novákové v místě, kde tramvaje odbočují do smyčky na konečnou. Zde budou muset auta projet přes část tramvajového pásu a poté se vrátí do jízdního pruhu. Pro jízdu rovně i pro odbočení bude  o víkendu fungovat pouze jeden (pravý jízdní) pruh.

Za křižovatkou Vážného x Banskobystrická x Terezy Novákové x Medlánecká bude ve stejném směru opět omezen jízdní pruh v Banskobystrické. Řidiči výkopové práce objedou přes tramvajový pás. V oblasti bude snížená maximální povolená rychlost.  Chodci nebudou moct v době víkendového omezení využívat přechod u zmíněné křižovatky v ulici Banskobystrické.

Práce na kolejích se dotknou také tramvajové linky 1. V sobotu budou tramvaje od zastávky Tylova odkloněny do vozovny Medlánky. V neděli pak pojedou jen v úseku Ečerova – Malinovského náměstí. Náhradní autobusová doprava bude zajištěna. Bližší informace o změnách v MHD naleznete zde.

Omezení v Banskobystrické a ulici Terezy Novákové.

Detail situace v ulici Terezy Novákové.

Detail situace v ulici Banskobystrické.