Havárie vodovodu omezují řidiče v Židenicích a v Černých Polích (aktual. 21. 10.)

19. 10. 2020

AKTUALIZOVÁNO 26. 10.

Několik větších havárií vodovodu omezuje dopravu v Brně. Řidiči si musejí dávat pozor v okolí ulice Porgesova. Gajdošova bude po dokončení oprav zprůjezdněna od středy 21. října po 18. hodině. Svatoplukova se po havárii plně zprůjezdní v pondělí 26. října po 18. hodině.

Svatoplukova

V noci z pondělí na úterý došlo k havárii na vodovodním řadu na ulici Svatoplukova. Bez dodávek vody se ocitlo 20 nemovitostí, náhradní zásobování je zajištěno přistavením třech cisteren. Doprava byla v obou směrech zachována jedním jízdním pruhem.

V současné době probíhají výkopové práce, po kterých započne vlastní oprava havárie vodovodního řadu. Pokud se nevyskytnou komplikace, bude dodávka vody obnovena ještě dnes (tj. úterý) odpoledne. Poté budou probíhat práce na obnově jednotlivých konstrukčních vrstev vozovky. Obnovení dopravy v plném rozsahu je podle posledních zpráv plánování na pondělí 26. 10. v podvečerních hodinách.

Gajdošova

V neděli ve večerních hodinách došlo k havárii na vodovodním řadu na ulici Gajdošova. Havárie zapříčinila přerušení dodávek vody pro 21 nemovitostí. Náhradní zásobování bylo zajištěno pomocí cisteren. Obnovit dodávky se podařilo v pondělí po 15. hodině. Oprava havárie omezila dopravu v jednom jízdním pruhu, a to směrem od Staré osady k ulici Táborská.

V pondělí ráno začaly výkopové práce ve vozovce. Po jejich ukončení bude znám přesný rozsah havárie. Následně se pracovníci Brněnských vodáren a kanalizací pustí do vlastní opravy havárie vodovodu. Poté budou pokračovat práce na obnově jednotlivých konstrukčních vrstev vozovky – zásyp výkopu a hutnění, hutnící zkoušky a betonáž. Následovat bude technologická přestávka a pravděpodobně ve středu proběhne finální zapravení povrchu. Doprava se obnoví v plném rozsahu od středy 21. 10. po 18. hodině.

Sládkova

Z důvodu havárie vodovodu na ulici Sládkova je uzavřen sjezd z ulice Porgesovy na ulici Merhautovu.

Nedošlo k přerušení dodávek vody. Jelikož se jedná o potrubí většího profilu, může být oprava havárie komplikovaná. Z tohoto důvodu není nyní možné sdělit termín ukončení prací.

 

Brněnské vodárny a kanalizace věnují opravě obou havárií mimořádnou pozornost. Prosíme o trpělivost a omlouváme se za komplikace způsobené odstraňováním následků těchto stavů.