Slovanské náměstí je po více než roce průjezdné

24. 6. 2019

Řidiči opět projedou Slovanským náměstím v Králově Poli. Brněnským vodárnám a kanalizacím se podařilo předčasně ukončit dosavadní dopravní omezení. Ve směru ze Skácelovy na Husitskou (kolem gymnázia) mohou řidiči projet po kruhovém objezdu jako dřív. Pouze v opačném směru (u základní školy) musejí počítat s dočasným omezením v podobě zúžení jízdního pruhu. Veškeré práce na náměstí by měly být dokončené do 8. července.

Od neděle se na Slovanském náměstí kromě individuální dopravy vrátily na svou běžnou trasu linky MHD 84, 53 a 30. Ty nyní využívají zastávku Slovanské náměstí v původní poloze, dočasné přeložení zastávky do ulice Skácelovy bylo zrušeno.

Pro auta se otevřely Slovanské náměstí a Ruská ulice, zatímco Chodská ještě zůstává uzavřená. Podle předběžných informací se na Chodskou vrátí nejprve trolejbusy a až poté individuální doprava. Termíny budeme upřesňovat, vše by se ale mělo stihnout do 8. července.

Na Slovanském náměstí, Ruské a Chodské opravovaly Brněnské vodárny a kanalizace od loňského dubna kanalizaci a vodovod. V koordinaci s nimi došlo také k výměně plynovodu. Nové jsou také veškeré přípojky a povrchy silnice i chodníků.