Oprava tramvajové trati uzavře Cejl od Soudní po Vranovskou

21. 6. 2019

V letních měsících čeká cestující přes Cejl další omezení. Tentokrát se dotkne nejen řidičů, ale také lidí, kteří využívají městskou hromadnou dopravu. Dopravní podnik města Brna bude při plné uzavírce v úseku od křižovatky se Soudní po křížení s Vranovskou ulicí vyměňovat tramvajové koleje. Chystá také odvodnění a odhlučnění tramvajové trati. V této části Cejlu využívá dopravní podnik výluky tramvají, ke které musí dojít v souvislosti s napojováním inženýrských sítí v křižovatce Cejlu a Vranovské. To je součástí oprav na Zábrdovickém mostu. Omezení v této části Cejlu potrvá od 28. 6. do 1. 9. 2019.

Cestující, kteří využívají městskou hromadnou dopravu musejí počítat s následujícími změnami:

Úplný přehled změn v městské hromadné dopravě naleznete na webu DPMB

Objížďková trasa v rámci uzavírky ul. Cejl, Vranovská  bude vedena ve směru z centra města ulicemi Koliště, Milady Horákové, Jugoslávská. Ve směru do centra města ulicemi Jugoslávská, Přadlácká, Bratislavská, Koliště.

Dopravní opatření v souvislostí s akcí „Zábrdovický most,“ tedy  k uzavírce ulic Cejl – Zábrdovická, zůstávají nadále v platnosti. K ulici Lazaretní zůstává zajištěn příjezd od ulice Koperníkova. Současně dojde k zaslepení místních komunikací ulic Francouzská, Bratislavská, Tkalcovská, Radlas, Valcha, Soudní v místě u křižovatek s ulicí Cejl. Řidičům se uzavře také přilehlá ulice Jana Svobody.

Tato aktualita se vztahuje k uzavírce:
Cejl