Řidiči od soboty neprojedou přes most na MÚK Kníničská

25. 3. 2019

V sobotu 30. března se pro řidiče uzavře silniční most na mimoúrovňovém křížení Kníničská. Rekonstrukce mostu potrvá do konce letošního srpna. Po celou dobu uzavírky budou muset řidiči zvolit jednu z objízdných tras. Současnou podobu plánovaných objízdných tras najdete v galerii níže. Ve směru od Bystrce budou vozidla do 6,5t využívat vyznačené modré objízdné trasy. Doprava ve směru od MÚK Hlinky bude bez omezení vedena závlekem přes okružní křižovatku na ulici Hradecké (fialová trasa). Odtud bude otočena zpět na VMO a navedena na připojení směrem na Kníničskou.

Pro vozidla nad 6,5t bude sloužit šedě vyznačená objízdná trasa od  Bystrce přes Starou dálnici, dále ulicí Žebětínskou do Kohoutovic, za  okružní křižovatkou na Libušinu třídu, Libušino údolí, Antonína Procházky až na ulici Pisáreckou a MÚK Hlinky, odkud se vozidla napojí zpět na Velký městský okruh.

Ve spolupráci s PČR SPDI Brno, Brněnskými komunikacemi a Dopravním podnikem města Brna dochází k přípravám uzavírky a posledním úpravám už v těchto dnech. V oblasti se provádí například monitoring aktuálních signálních plánů na světelných křižovatkách, přípravy změn ve verzích plánů na světelně řízených křižovatkách, nebo přizpůsobení trolejového vedení v rámci lokálních změn organizace dopravy.

Oprava mostu je součástí další etapy výstavby Velkého městského okruhu Brno. Ta má odstranit nechvalně proslulý „špunt“ na ulici Žabovřeská. Čtyřproudá silnice se tu sbíhá do dvou pruhů, a zejména v ranní a odpolední špičce se zde řidiči potýkají s dlouhými kolonami.

Tato aktualita se vztahuje k uzavírce:
VMO Žabovřeská

Tato aktualita se vztahuje k projektu:
Velký městský okruh