Rovnou dvě akce ve znamení Našeho novýho nádru se uskutečnily tuto sobotu

19. 11. 2018

O víkendu jsme měli napilno a uspořádali pro vás dvě akce s tématem nového nádru. Jednou z nich byla první komentovaná prohlídka Za nádražím budoucnosti, která se zopakuje i tuto sobotu a je úspěšně naplněna 150 přihlášenými.

Během komentované prohlídky připravené odborníky Kanceláře architekta města Brna a brněnského magistrátu získali první návštěvníci konkrétní představu o nové čtvrti, jejím propojení s historickým jádrem i řekou Svratkou a o všech výhodách, které Náš novej nádr přinese. Prošli se místy, kde jednou budou parky, nové byty, kanceláře, obchody. Dále se celá prohlídka přesunula k plánovanému novému nádru a přes ulici Hradlovou a ÚAN Zvonařka až na dvoranu Vlněny, kde rozvoj jižní čtvrti už úspěšně probíhá. Na konci prohlídky jsme celou akci zpestřili anketou a drobnými dárečky.

Druhou akcí bylo slavnostní předání výher velké soutěže o název pro nový nádr, které se vyznačovalo jedinečnou jízdou historickým vozem a nahlédnutím do veřejnosti nepřístupného zázemí stávajícího nádraží.

Netradiční jízdu speciálně vypraveným motoráčkem si v sobotu užili výherci soutěže o pojmenování Našeho nového nádru. Autoři TOP 10 názvů spolu s vylosovanými hlasujícími vyrazili historickým vozem M240, takzvanou Singrovkou, z hlavního nádraží do prostoru, v němž vyroste přesunuté nádraží. Dopravní expert z Kanceláře architekta města Brna Martin Všetečka výhercům poodhalil detaily dopravního napojení přesunutého nádraží ale také budoucnost celé železniční dopravy v Brně. Unikátní více než hodinová jízda vedla například přes Komárov, Černovické terasy, Tuřany, Židenice či Heršpice.

Finalisté soutěže o pojmenování nového nádraží se pak spolu s přednostou brněnské stanice podívali také do veřejnosti nepřístupného zázemí stávajícího nádraží. Kupon na roční šalinkartu si pak převzal autor názvu Brno-Hlavní nádraží Ondřej Hejmalíček. Výhru mu přenechal autor vítězného návrhu Brno-Šalingrad Jaromír Boleslav.

 

Více informací a aktualit najdete pravidelně na našem Facebooku.