Oprava železničních mostů si vyžádá zúžení průjezdu pod nimi

19. 7. 2018

Správa železniční dopravní cesty začala tento týden pracovat na opravě dvou železničních mostů v centru Brna. Jde o mosty nad ulicemi Hybešova/Úzká a Poříčí/Opuštěná. Tyto opravy si od pátku 20. července vyžádají zúžení silnice pod nimi. Průjezd bude v obou případech zachován, pracovat se bude po etapách.

Na Hybešově/Úzké bude doprava svedena do jednoho pruhu v každém směru. Průjezd se bude měnit podle průběhu stavby, respektive poloze lešení, ze kterého bude část prací probíhat. Toto dopravní omezení je povolené do konce letošního roku a ukončeno bude podle průběhu stavby. Mapu najdete zde.

Ke zúžení dojde také na velkém městském okruhu pod mostem na Poříčí/Opuštěné. Průjezd bude zachován ve dvou pruzích v každém směru. I zde se bude pracovat v několika etapách:

 

Provoz bude upraven přechodnou úpravou provozu, svislým dopravním značením. Při částečné uzavírce bude doprava vedena ve volných jízdních pruzích (2 + 2) silnice I/42 ul. Opuštěná a ul. Poříčí. Vozidla širší než 2,20 m od Svitav ve směru do ulice Uhelná budou vedena ulicí Opuštěnou,  Trnitou, a Úzkou do ulice Uhelná. Délka této objížďky je 1,2 km. Mapu najdete zde.