Ulice Dominikánská je kvůli propadu vozovky uzavřena, Veselou se jezdí obousměrně

15. 12. 2017

/AKTUALIZOVÁNO 16. 12./ Krátce před polednem v pátek 15. prosince 2017 dostala společnost Brněnské komunikace hlášení o propadu vozovky v Brně na Dominikánské ulici před domem číslo 9. Nebylo jasné, o jak velkou dutinu pod povrchem vozovky se jedná. Vzhledem k vážnosti situace a nezbytnému zajištění bezpečnosti všech účastníků silničního provozu v této oblasti bylo proto nevyhnutelné ulici Dominikánskou uzavřít.

Pro zajištění provozu slouží ulice Veselá, která bude nyní až do odvolání obousměrná.  S řízením provozu bude pomáhat i městská policie.

Následné práce ukázaly, že materiál pod povrchem komunikace se propadl do blíže nezmapované sítě brněnského podzemí. Kvůli tomu vznikla výduť. Po pečlivém průzkumu kritického místa bylo rozhodnuto o zabetonování tohoto prostoru tak, aby k dalšímu propadu nemohlo dojít. V průběhu neděle a  pondělního dopoledne bude nutno dodržet technologické postupy zrání betonu. V pondělí 18. prosince v odpoledních hodinách se plánuje opětovné zprovoznění ulice.