V ulici Za divadlem se změnilo dopravní značení

13. 10. 2017

V pátek 13. října bylo v ulici Za divadlem instalováno nové dopravní značení. Při výjezdu od parkovacích míst za Mahenovým divadlem nyní řidiči nebudou pokračovat na Malinovského náměstí. Na základě přikázaného směru jízdy vlevo bude provoz směřován k ulici Jezuitská.

 

Dosavadní úprava provozu vedla bohužel k tomu, že vozidla vyjíždějící z ulice Za divadlem blokovala městskou hromadnou dopravu na Malinovského náměstí. To následně působilo komplikace i v blízké křižovatce Cejlu a Koliště. Na vhodnosti nového značení se shodla pracovní skupina složená především ze zástupců města Brna, Policie ČR, Městské policie Brno, Dopravního podniku města Brna, Brněnských komunikací.

V procesu přípravy je také další novinka v oblasti Malinovského náměstí – dočasné zrušení části parkovacích míst před Magistrátem města Brna na Malinovského náměstí vyhrazených pro úřad. Díky tomu nebudou muset ostatní řidiči při objíždění parkujících aut vjíždět na koleje, což opět pomůže dopravě v této lokalitě.

Již dříve se na základě této spolupráce začali policisté více podílet na řízení dopravy na problematických křižovatkách.