Spolupráce Brna a Policie ČR přinesla první změny v dopravě

26. 9. 2017

Od pondělní ranní dopravní špičky se policisté i strážníci více podílí na řízení dopravy na vybraných problematických místech v Brně. Jde o první z opatření, na kterých se dohodla nově vytvořená pracovní skupina zástupců města Brna, Policie České republiky, Městské policie Brno, Dopravního podniku města Brna a Brněnských komunikací. Společně řešili situaci týkající se aktuálních uzavírek i vhodnost dalších dopravních opatření, která mohou co nejrychleji zlepšit průjezdnost kritických úseků.

Na základě zkušeností z provozu byla vybrána místa, která v aktuální situaci způsobují největší problémy. Na základě toho vznikl seznam rychlých opatření pro zlepšení situace, která nyní projdou schvalovacím procesem. Jde například o doplnění informativních dopravních značek na problematická místa či o změnu dopravního značení či organizace dopravy v místech, která působí problémy. Navržená opatření budou v dalších dnech prověřena a namodelována a následně také postupně uváděna do praxe.

Byla také stanovena místa se zvýšenou přítomností policie či strážníků při řízení dopravy. Jde především o oblast Zvonařky, Dornychu a Plotní a křižovatku u Koliště a Bratislavské. Na těchto místech budou policisté a strážníci po vzájemné dohodě přítomni vždy v dopravní špičce, aby zde byl provoz plynulejší. Daří se tím také minimalizovat situace, kdy dojde k zablokování křižovatky.

Tato aktualita se vztahuje k uzavírce:
Valchařská