Otevře se Velký městský okruh Tomkovo náměstí a Rokytova. Jak bude vypadat doprava?

16. 8. 2024

S otevřením Velkého městského okruhu Tomkovo náměstí a Rokytova nekončí práce na komunikacích, které jsou součástí estakády a jejího okolí.

Uspořádání dopravy

Od 18. srpna do 31. října 2024 bude uzavřena ulice Provazníkova v úseku od křižovatky s Dukelskou třídou po prostor nad Husovickým tunelem. Uzavírka se bude týkat veškeré dopravy mimo městskou hromadnou. Pro tu bude úsek průjezdný.

Nebude možné ani sjet z estakády na Karlovu a dále na Svatoplukovu. Průjezdná nebude ani Karlova od Maloměřic ve směru na Starou osadu a bude nutné odbočit vpravo na estakádu. Objízdná trasa vede přes Valchařskou a Maloměřický most. Ten je ale opět neprůjezdný pro vozidla nad 7,5 t, která musí projet z Karlovy na estakádu, na Dukelské se otočit a vrátit se zpět až na Rokytovu.

Do 8. září bude uzavřena také část ulice Svatoplukovy v úseku za železničním viaduktem po křižovatku s ulicí Markéty Kuncové ve směru na Starou osadu.

Sledujte prosím dopravní značení.

Městská hromadná doprava

linka 44: pojede po pravidelné trase ulicemi Svatoplukovou a Provazníkovou.

linka 84: pojede mezi zastávkami Tomkovo náměstí – Stará osada po estakádě a obslouží zastávky Údolíček a Svatoplukova.

linka 57: ve směru Vinohrady pojede od Tomkova náměstí po nové estakádě do zastávky Akátky. Vynechá tak zastávky Židenice kasárna a Údolíček. Ve směru na Lesnou pojede po současné trase. Zastávku Tomkovo náměstí obslouží pod novým mostem.

linka 75: ve směru do Obřan pojede mezi zastávkami Židenice, kasárna – Maloměřický most přímo přes zastávku Karlova. Ve směru do Slatiny pojede mezi zastávkami Tomkovo náměstí – Stará osada po nové estakádě a přes zastávky Údolíček a Svatoplukova.

linka 72: od 2. září pojede obousměrně ulicí Valchařskou. Zastávku Tomkovo náměstí obslouží vždy pod novým mostem.

Tato aktualita se vztahuje k uzavírce:
VMO Tomkovo náměstí, Rokytova