Celková rekonstrukce Údolní začne v září. Na co se připravit?

16. 8. 2024
Od 1. září začíná kompletní rekonstrukce ulice Údolní v úseku od Husovy po křižovatku s Jiříkovského, která potrvá 17 měsíců. Během této doby bude tento úsek zcela uzavřen pro osobní a hromadnou dopravu. Průchod pro pěší bude zachován. 

Objízdné trasy (viz přiloženou mapu)

Z centra města na Úvoz a dále povede náhradní trasa po Veveří přes Jana Uhra, Úvoz a dále po Grohově na náměstí Míru, odkud se již lze napojit na Údolní. Využít můžete také cestu přes Kounicovu, Konečného náměstí a dále na Úvoz.

Od Mendlova náměstí vede objízdná trasa ve směru na náměstí Míru přes Úvoz, Tvrdého a Lerchovu. Pokud potřebujete na Joštovu či do centra města, vydejte se přes Pekařskou a Husovu.

Městská hromadná doprava (viz přiloženou mapu)

Linka 4: pojede ve zkrácené trase z Obřan na Malinovského náměstí a odtud na zastávku Česká, kde následně pokračuje přes náměstí Svobody zpět do Obřan. Ve zbývající části trasy je nahrazena linkou x4.

Linka x4: autobusová okružní linka jede ze směru NC Královo Pole přes zastávky Náměstí Míru, Úvoz, Grohovu na Českou, odkud pokračuje na Šilingrovo náměstí k Nemocnici u sv. Anny, Sladovou, Tvrdého, Úvoz a dále směr Náměstí Míru.

Linky 38 a 39: nepojedou na Komenského náměstí a v centru města jsou ukončeny na zastávce Česká. Ve směru do centra jedou z Úvozu přes zastávku Grohova na Českou. Ve směru do Masarykovy čtvrti jedou z České přes zastávky Smetanova, Sušilova, Konečného náměstí, Čápkova na Úvoz a dále po svých trasách směr Preslova/Barvičova.

Linka 68: jede ve zkrácené trase mezi zastávkami Myslivna a Náměstí Míru. Ve zbývající části je nahrazena linkou x4.

Náhradní parkovací stání a povolení k vjezdu na stavbu

V již dříve opraveném úseku ulice Údolní (směrem na Kraví horu) bude po dobu stavby zřízeno 78 náhradních parkovacích stání. Klientela porodnice bude moci využít 10 vyhrazených míst na ulici Gorkého. Vše najdete vyznačeno na mapě.

Pro obyvatele a nájemce prostor z ulice Údolní může zhotovitel vydat povolení k vjezdu na stavbu. Žádosti případně zasílejte na e-mailovou adresu raab@firesta.cz.

Rezidenti a společnosti sídlící na Údolní dostanou informace přímo do schránek.

Tato aktualita se vztahuje k uzavírce:
Údolní – úsek mezi Husovou a Jiříkovského