Organizace dopravy před hlavním vlakovým nádražím se změní, omezení začne v březnu

23. 2. 2023

Prostor před hlavním nádražím čekají výrazné změny. Aby se místo stalo přívětivějším pro pěší a cestující městskou hromadnou dopravou, musejí řidiči počítat se změnami organizace dopravy.

Úpravy se uskuteční ve dvou etapách. První etapa začne 1. března a měla by trvat do 14. května. Při ní se řidičům uzavře ulice Nádražní ve směru z Koliště na Nové sady čili jízdní pruh u budovy OC Letmo. Vozidla projedou pouze v opačném směru od Nových sadů směrem na Koliště (podél nádražní budovy bez možnosti odbočit vlevo na Benešovu). Autobusy mířící na nádraží u Grandu však odbočit na ulici Benešovu mohou. Směrem od viaduktu bude přikázaný směr jízdy vpravo na Benešovu. V opačném směru bude doprava z Benešovy svedena pod viadukt a na křižovatku Dornychu, Křenové a Koliště. Pěší budou muset staveniště obcházet podél budovy hlavního nádraží, přístup k provozovnám na straně u OC Letmo zůstává zachován. V navazující etapě se přidá uzavření druhé strany Nádražní.

Po dokončení prací bude část nynější silnice sloužit jako pěší zóna. Jedná se o jízdní pruh u OC Letmo. V novém uspořádání bude možné kolem nádraží projíždět pouze ve směru od Nových sadů. Od viaduktu nebude možné odbočit k nádraží a z Nádražní se řidiči nedostanou do Benešovy.  Pro krátkodobé zaparkování vzniknou u nádraží i OC Letmo nová obrátková místa.

Veškeré práce budou hotové do 30. června letošního roku. Ve fotogalerii níže jsou k nahlédnutí vizualizace nového řešení přednádražního prostoru.