V okolí Poříčí čekají změny řidiče, cyklisty i chodce

14. 4. 2022

Od 18. dubna čeká řidiče další omezení v souvislosti s budováním protipovodňových opatření v blízkosti Poříčí.

V termínu 18. dubna – 30. června bude částečně uzavřená Bauerova v úseku mezi ulicemi Křížkovského a Poříčí. Řidiči neprojedou jedním jízdním pruhem podél řeky. Polovina vozovky podél břehu zůstane zavřená také na Poříčí v úseku Bauerova – Vídeňská. Doprava zde bude převedena do poloviny u zástavby, v každém směru bude fungovat jeden jízdní pruh.

Od 18. dubna do 12. června bude uzavřený jeden jízdní pruh u řeky na Poříčí v úseku Vídeňská – Renneská třída a jeden jízdní pruh u Winning Group Areny (dříve hala Rondo) v úseku Nové sady – Náplavka. Na omezení pak 13. června naváže uzavírka poloviny vozovky na Poříčí v úseku Vídeňská – Renneská třída. Doprava bude převedena do poloviny silnice u zástavby. Provoz zůstane v obou směrech vždy v jednom pruhu. Toto opatření bude platit do konce června.

V termínu 18. dubna – 30. června zůstane zcela uzavřené Táborského nábřeží a Štýřické nábřeží včetně cyklistické stezky v úseku Štýřické nábřeží – Kamenná. Aby byl zajištěn průchod chodců na Holandskou, bude pro ně vybudován provizorní chodník. Řidiči také nebudou moci využít jeden jízdní pruh u středu vozovky na Heršpické pro odbočení do Poříčí vlevo.

Ve stejném termínu zůstane uzavřený také přechod pro chodce z Vídeňské na Křížovou vpravo a z Nových sadů na Renneskou třídu vpravo.

Věnujte při svých cestách pozornost aktuálnímu dopravnímu značení.

Mapu omezení pro řidiče najdete zde.

Mapu omezení pro chodce najdete zde.

Mapu omezení pro cyklisty najdete zde.

Tato aktualita se vztahuje k uzavírce:
Protipovodňová opatření - Poříčí