Podzimní čištění tunelů ovlivní dopravu

29. 9. 2021

Kvůli podzimnímu čištění budou postupně uzavřeny brněnské tunely. Uzavírka bude vždy pouze v nočních hodinách. Jako první přijde na řadu tunel Hlinky. Tím neprojedou řidiči vždy v čase 21 – 5 hodin v termínu 1. – 3. října (pátek – neděle). Veškerý silniční provoz bude po dobu uzavírky odkloněn ze silnice I/42 po horní úrovni tunelu.

Od pondělí 4. října se čištění přesune do Husovického tunelu. Zde bude od 4. do 6. října opět od 21. do 5. hodiny ranní zcela uzavřená trouba A (ve směru z Tomkova náměstí na Lesnou). Ve stejné časy se v termínu 7. – 9. října řidiči nedostanou do protisměrné trouby B.

Následovat bude Královopolský tunel, který se bude postupně uzavírat včetně galerií od 11. do 17. října. V tomto tunelu bude ale možné jednou volnou troubou jezdit obousměrně, řidiči tedy nebudou muset tunel objíždět. Bližší informace k omezení v Královopolském tunelu zveřejníme před zahájením čištění.

Poslední čištění se uskuteční v Pisáreckém tunelu. Trouba ve směru na Prahu se uzavře vždy v noci v termínu 18. – 20. října, opačný směr pak bude neprůjezdný opět v nočních hodinách od 21. do 24. října.