Zastávky Hrnčířská budou bezbariérové, řidiči projedou Štefánikovou s omezením

9. 4. 2021

Tramvajové zastávky Hrnčířská ve směru do Řečkovic i do města čekají bezbariérové úpravy. V souvislosti s nimi bude pro řidiče omezena jízda po Štefánikově v úseku mezi ulicemi Dřevařská a Kabátníkova.  Práce začnou 13. dubna na zastávce ve směru do centra. Řidiči v úseku mezi Kabátníkovou a Hrnčířskou pojedou po kolejích, poté kolem zastávky Hrnčířská bude umožněn průjezd jen jedním pruhem. Pro chodce bude po dobu prací zrušen přechod přes Štefánikovu u křižovatky s Hrnčířskou a Rybníčkem, který je umístěn blíže ve směru na Řečkovice.

V druhé fázi se omezení přesune na opačný směr a pro chodce se uzavře přechod blíže do centra. Práce by měly skončit 30. června.

Etapa 1: Práce na zastávce ve směru do centra.První červený blok mezi Kabátníkovou a Hrnčířskou označuje uzavřené místo, kde se bude pracovat. Druhý červený blok mezi Hrnčířskou a Dřevařskou označuje umístění náhradní tramvajové zastávky.

Širší pohled na omezení v etapě 1.

Etapa 2: Práce na zastávce ve směru do Řečkovic. Detail zrušeného přechodu a vyznačený uzavřený úsek Štefánikovy.

Etapa 2: První červený blok (u křížení s Kabátníkovou) označuje umístění náhradní tramvajové zastávky. V tomto místě dojde k zúžení průjezdu vozidel. Druhý červený blok označuje uzavřené místo, kde bude v druhé etapě docházet k pracím na zastávce.