Město chce směnit pozemky na Kamenném vrchu a postavit tam byty

27. 1. 2021

Výstavba na Kamenném vrchu i na Pekařské by se přiblížila díky směně pozemků, kterou dnes radní doporučili zastupitelům schválit. Město by díky ní téměř scelilo území na Kamenném vrchu, kde připravuje stovky družstevních bytů, a společnost IMPERA má developerské plány s územím na rohu Pekařské a Anenské. Definitivní slovo budou mít zastupitelé na únorovém zasedání.

Schválení této směny zastupiteli bude jedním z posledních klíčových kroků k tomu, aby došlo ke scelení pozemků nutných pro plánovanou bytovou výstavbu města Brna. V uvedené lokalitě se chystají představitelé města postavit 350 družstevních bytů, pro které v prosinci vybrali projektanta (viz tiskovou zprávu). Ke stavebnímu povolení by město rádo projekt dovedlo do dvou let a v roce 2025 by se mělo kolaudovat.

Brno díky této směně nabyde od společnosti IMPERA pozemky jednak ve zmíněném Novém Lískovci, jednak přímo kolem křižovatky Pekařské a Anenské. IMPERA city je totiž vlastníkem některých pozemků, na kterých jsou například chodníky. Tím dojde k vypořádání majetkoprávních vztahů u této veřejně využívané infrastruktury.

Tato aktualita se vztahuje k projektu:
Bytová výstavba v lokalitě Kamenný vrch II