Žerotínovým náměstím projedou řidiči v režimu 1+1

16. 7. 2020

AKTUALIZOVÁNO 21. 7. 2020 – Od pondělí 20. července se zúží průjezd Žerotínovým náměstím. Uzavřena bude část vozovky ve směru jízdy od Červeného kostela k Moravskému náměstí. Provoz bude sveden do poloviny vozovky, a to blíže k ulici Veveří. Řidiči stále místem projedou obousměrně v režimu 1+1.

O týden později dojde k přesunu prací na protější část silnice, tedy v opačném směru jízdy od Moravského náměstí k Červenému kostelu. Doprava se tak přesune do dvou jízdních pruhů blíže k Rektorátu MU. Tentokrát se opatření dotkne i chodců. Ti nebudou moci využít přechod před Krajským úřadem. Přejít ulici bude možné u Bílého domu nebo u Moravského náměstí na křižovatce s Kounicovou ulicí.

Od 27. července také dojde k částečné uzavírce Moravského náměstí v křižovatce s Žerotínovým náměstím. Doprava směrem ze Žerotínova náměstí ke Kolišti bude vedena v křižovatce jedním pruhem. V opačném směru bude průjezdný pruh pro levé odbočení na Kounicovu a jeden pruh pro jízdu rovně směrem na Žerotínovo náměstí. Přechod pro chodce od Moravského náměstí k parkovacímu domu bude dočasně zrušený.

U Červeného kostela se změní organizace jízdních pruhů ve směru od Husovy. Levý jízdní pruh se zúží a auta tak projedou pravým, který bude určený pro odbočení jak doleva k Marešově tak doprava k Moravskému náměstí.

Částečná uzavírka Žerotínova náměstí potrvá do konce prázdnin. V křižovatce se setkává rekonstrukce tramvajové trati v ulici Veveří s pracemi plynařů. Firma GasNet zde provádí rekonstrukci havarijního stavu plynového vedení.

Situace v týdnu od 20. do 26. července 2020

Situace od 27. července do konce prázdnin

Situace od 27. července v křižovatce Moravského a Žerotínova náměstí

Situace od 27. června u Červeného kostela

Tato aktualita se vztahuje k uzavírce:
Veveří