V ulici Mlýnská se kvůli opravám na Dornychu otočila jednosměrka

16. 1. 2019

Na Křižovatkách ulic Koliště a Křenová by se měla zlepšit dopravní situace. Komplikace tam nastávají v důsledku souběhu staveb Tramvaje Plotní a rekonstrukce Zábrdovické ulice. Z iniciativy města v rámci optimalizace dopravy začalo od pondělí 14. ledna platit opatření, díky němuž bylo možné dočasně změnit dopravní značení v Mlýnské ulici.

Ta zůstává jednosměrnou, směr jízdy se ale otočil. Nově je tak možné projet Mlýnskou od ulice Dornych směrem z centra k ulicím Zvonařka a Masná. Řidiči osobních automobilů díky tomu již nemusejí využívat vytíženou ulici Křenová, která tak může být navíc lépe průjezdná i pro vozy městské hromadné dopravy.

V souvislosti se změnou směru jízdy ulicí bylo v části Mlýnské ve směru do města dočasně zrušeno i vyznačení piktogramu pro cyklisty včetně svislého dopravního značení. Důvodem je malá šíře silnice. Znamená to, že cyklisté v současné době nemohou využívat ulici k jízdě v protisměru, jak byli zvyklí. Cyklisté jedoucí z města však mohou využívat cyklopruh, který v ulici zůstal zachován.

Tato aktualita se vztahuje k uzavírce:
Tramvaj Plotní

Tato aktualita se vztahuje k projektu:
Tramvajová trať Plotní