Slovanské náměstí a Chodská: dopravu od 9. 4. omezí rekonstrukce kanalizace

5. 4. 2018

V Králově Poli na Slovanském náměstí a v ulicích Chodská a Ruská bude zahájena plánovaná rekonstrukce kanalizace. Práce si od pondělí 9. dubna 2018 vyžádají dopravní omezení. Uzavřena bude ulice Chodská a část Slovanského náměstí přiléhající k základní škole (spojka Husitská – Skácelova). Akce bude probíhat po etapách a její dokončení je plánováno na letní měsíce roku 2019.

Omezení pro automobily

Mapu dopravních omezení v první etapě výluky najdete zde.

Po celou dobu výluky bude individuální automobilová doprava vyloučena z ulice Chodská

Slovanské náměstí bude uzavřeno vždy po půlkách: nejprve bude od 9. 4. uzavřena část Slovanského náměstí přiléhající k základní škole (spojka Husitská – Skácelova). Veškerá doprava bude vedena opačnou stranou náměstí, a to včetně linek MHD.

Ve druhé etapě stavby se bude jezdit naopak kolem základní školy a uzavřena bude polovina přiléhající ke gymnáziu.

Omezení pro MHD

Podrobné informace najdete na webových stránkách Dopravního podniku města Brna.

Výluka v ulici Chodské

Výluka na Slovanském náměstí – etapa 1

Proč se kope a staví

Na Slovanském náměstí se bude rekonstruovat kanalizace včetně kanalizačních přípojek pod veřejným prostranstvím a také rekonstrukce vodovodu včetně vodovodních přípojek od napojení na vodovodní řad až po vodoměr. V koordinaci s výměnou kanalizace a vodovodu provede INNOGY výměnu plynovodu a následně bude provedena celoplošná obnova konstrukčních vrstev vozovky. Brněnské komunikace zajistí celoplošnou obnovu dotčených chodníků.

V ulici Ruská, která je součástí stavby a které se dotkne její další etapa (předpoklad v létě 2018), bude rovněž provedena rekonstrukce kanalizace včetně kanalizačních přípojek pod veřejným prostranstvím a rekonstrukce vodovodu včetně vodovodních přípojek od napojení na vodovodní řad až po vodoměr. Následně zde bude provedena celoplošná obnova konstrukčních vrstev chodníku i vozovky.

Ulice Chodská je rovněž součástí stavby a i zde bude vyměněna kanalizace a vodovod včetně přípojek. Opět bude provedena celoplošná obnova konstrukčních vrstev vozovky, chodníky dotčené stavbou budou zapraveny pouze lokálně. Brněnské komunikace v části ulice Chodská připravují navazující úpravy chodníků včetně parkovacích míst.

Foto: ilustrační