Projekt Tramvaj Plotní: smlouva se zhotovitelem je podepsaná

18. 12. 2017

Ulice Dornych, Plotní a Zvonařka se dočkají významné dopravní změny. Na Nové radnici v Brně byla v pondělí 18. prosince 2017 podepsána smlouva na přestavbu tohoto území tak, aby bylo průjezdnější pro všechny účastníky silničního provozu a dostupnější pro chodce. Prvním úkolem zhotovitele bude nyní projednání uzavírek. Zahájení stavebních prací je naplánované na začátek roku 2018, termín bude upřesněn, stejně jako podoba uzavírek.

Investory projektu nazvaného Tramvaj Plotní jsou na základě smlouvy o spolupráci s městem Brnem Dopravní podnik města Brna, Teplárny Brno a Ředitelství silnic a dálnic.

Zhotovitelem je sdružení sdružení „Výstavba tramvajové tratě Plotní” s vedoucím společníkem IMOS Brno, a.s. Výše nabídkové ceny bez DPH: 1.197.447.545,43 Kč.

Doba realizace je 30 měsíců.

„Práce začnou nejdříve na ulici Dornych, která bude zcela uzavřená. Bude zde probíhat pokládka nové kanalizace, vodovodu, plynu a přeložky sítí. Zhruba po roce výstavby se přesuneme na Plotní, kde bude opět probíhat položení všech sítí, vybudujeme zde novou tramvajovou trať a protihlukové zdi. Uděláme vše pro to, abychom stavbu provedli kvalitně a předali v termínu,“ uvedl za zhotovitelské sdružení generální ředitel společnosti IMOS Brno Robert Suchánek.

Dopravní podnik počítá s tím, že od zahájení stavby bude nutná výluka na trati do Komárova. Tramvaje budou nahrazeny autobusy vedené po Plotní.

O hlavních úskalích současného dopravního řešení v oblasti Dornychu, Plotní a Zvonařky vypráví série šesti odlehčených videí. Při příležitosti podpisu smlouvy zveřejnilo město Brno čtvrtý z těchto klipů. Vypráví o bezradnosti cyklistů. Celou sérii najdete na oficiálním youtube kanále města Brna.

Tato aktualita se vztahuje k uzavírce:
Tramvaj Plotní