Diskuze představí podobu další etapy stavby na Dornychu a Plotní

19. 6. 2018

Práce na rekonstrukci ulic Dornych a Plotní a přeložení tramvajové trati na Plotní postoupily do další etapy. V létě se začne stavět i v severní části Dornychu blíže centru u tramvajové smyčky. Ta bude muset být zrušena. Tato dopravně nejsložitější etapa stavby promění objízdné trasy i vedení náhradní dopravy. Debata s veřejností, kde bude tato etapa podrobně představena, se koná tento čtvrtek 21. června v 17.00 v zasedací místnosti radnice městské části Brno-střed na Dominikánské 2.

Stavební práce na projektu Tramvaj Plotní odstartovaly 12. března letošního roku. Kopat se začalo v jižní části Dornychu, kde bylo nutné začít kvůli technologickému řešení kanalizační stoky. Nyní se práce rozšíří i do zbývající části Dornychu k tramvajové smyčce a do okolí budovy Dorn.

Celý Dornych tak bude v této etapě neprůjezdný. Plotní naopak zůstane stále průjezdná alespoň v jednom pruhu v každém směru. Průjezd křižovatkami s ulicí Zvonařka bude zúžen na jeden pruh v každém směru. Od léta do října se bude pracovat i na přilehlé části ulice Hladíkova od Masné k Plotní, kde je nutné vyměnit obrusnou vrstvu vozovky a v jiném termínu nejsou práce vzhledem ke stavbě na Dornychu možné.a

Tato aktualita se vztahuje k uzavírce:
Tramvaj Plotní

Tato aktualita se vztahuje k projektu:
Tramvajová trať Plotní