V okolí Údolní je 19. 6. naplánováno blokové čištění

15. 6. 2018

V ulicích Heinrichova, Helceletova, Jiříkovského, Všetičkova a Zachova proběhne v úterý 19. 6. 2018 blokové čištění. Je naplánováno od 8 do 11 hodin dopoledne. Městská část Brno-střed, která toto čištění zabezpečuje, se rozhodla toto blokové čištění nerušit. Důvodem je skutečnost, že přímo v těchto ulicích žádné zásadní výkopové práce neprobíhají, pouze jsou více využívány k odstavování vozidel jako náhrada za uzavřenou Údolní.

Pokud by byl úklid zrušen, nedostála by městská část své povinnosti udržovat tyto ulice uklizené. Ulice jsou ve spárách zarostlé i nejrůznějším plevelem a bez odjetí parkujících vozidel toto nelze žádnou jinou formou čištění odstranit.

Městská část se vynasnaží tyto ulice vyčistit v co nejkratším možném čase tak, aby bylo parkování vozidel omezeno opravdu v co možná nejmenším časovém rozsahu. To ale záleží i na disciplinovanosti jednotlivých řidičů – čím více jich svá vozidla odveze, tím bude práce rychlejší a efektivnější. Prosíme proto o respektování dopravního značení upozorňujícího na blokové čištění.

Tato aktualita se vztahuje k uzavírce:
Údolní etapa II