Odpoledne v aquaparku, co není. Nejrychlejší řešitelé šifrovací hry řádili v Lužánkách

13. 5. 2018

Paddleboardy, zorbovací koule a další atrakce si v sobotu užili zástupci nejrychlejších týmů, které se zapojily do třetího kola šifrovací hry Brno, co není. Bazén za Lužánkami si na dvě hodiny vyzkoušel roli aquaparku, do kterého se definitivně rozroste v několika letech.

Třetí kolo šifrovací hry Brno, co není, odstartovalo před týdnem. V sobotu odpoledne čekala na nejúspěšnější týmy odměna. Opět měla podobu nevšedního zážitku, tematicky spojeného se strategickým projektem města. Po Plotní a Janáčkově kulturním centru se tentokrát vztahovala k lužáneckému aquaparku.

Současný plavecký bazén se na dvě hodiny proměnil v zábavnou vodní zónu plnou atrakcí, od skluzavek a nafukovacích kol přes paddleboardy až k lákadlu největšímu – zorbovací kouli. „Určitě tady dneska vyzkoušíme všechno, je to super,“ těšil se Ondřej Zábojník z týmu s poetickým názvem Vořežpruti. Celý bazén se všemi zábavními prvky měli hráči na dvě hodiny jen pro sebe.

Další hra vypukne za týden. Jaký strategický projekt poodhalí tentokrát, zůstává zatím tajemstvím. Město téma přiblíží až v půli týdne. Současní řešitelé se ale na novinku těší už teď. „Necháme se překvapit, co to bude, ale určitě bychom rádi hráli i dál,“ plánuje Kristýna Žáčková z týmu Housenek. Hra je podle ní dostupná pro každého. „Pár šifrovacích her jsme už dříve hráli, ale nijak moc. Některé úkoly jsou těžší, ale v zásadě nám to nepřijde až tak náročné. Určitě se to dá zvládnout i bez zkušeností,“ prohlašuje.

Bazén za Lužánkami se už na začátku příštího roku rozšíří o novou wellness zónu. Do dvou let ke stávajícímu 50metrovému bazénu přibude ještě nový, 25metrový. Postupně by se měly stát součástí celého aquaparku.

Tato aktualita se vztahuje k projektu:
Nový bazén a aquapark Lužánky