Rekonstrukce kolejí mezi Vranovskou a Jugoslávskou omezí dopravu do konce května

29. 3. 2018

Dopravní podnik města Brna zahajuje letošní práce na rekonstrukcích tramvajových tratí. Od úterý 3. dubna začnou dělníci s rekonstrukcí kolejového trojúhelníku mezi ulicemi Vranovská a Jugoslávská. Opravy se dotknou MHD, ale i individuální dopravy. Práce potrvají do 27. května.

Rekonstrukce je nutná s ohledem na špatný stav kolejového svršku v tramvajovém trojúhelníku Vranovská / Jugoslávská. Pouhá údržba již není efektivní. Kromě rekonstrukce trati dojde také k vybudování zastávkových ostrůvků Jugoslávská s bezbariérovým přístupem. Cena rekonstrukce je téměř 36 milionů korun.

Omezení pro osobní automobily:

Omezení pro MHD:

I. Etapa od 3. dubna do 15. dubna
Bude přerušen provoz ve směru do Husovic. Tramvajová linka 4 bude odkloněna přes Jugoslávskou do smyčky Zemědělská v Černých Polích. Náhradní dopravu do Husovic na Tomkovo náměstí zajistí autobusy linky x4 od zastávky Trávníčkova.

II. Etapa od 16. dubna do 29. dubna
Bude přerušen provoz ve směru k ulici Cejl. Tramvajová linka 3 bude v úseku Česká – Vojenská nemocnice odkloněna ulicemi Rooseveltovou a Cejl, linka 4 bude v úseku Malinovského náměstí – Trávníčkova odkloněna ulicemi Rooseveltovou a Milady Horákové. Linka 11 pojede v úseku Česká – Jugoslávská přímo ulicí Milady Horákové. Pro zajištění spojení ve směru od Židenic do oblasti Černých Polí bude prodloužena autobusová linka 58 přes zastávku Vojenská nemocnice na Jugoslávskou.

III. Etapa od 30. dubna do 27. května
Bude přerušen provoz ve směru do ulice Jugoslávské. Z předcházející etapy zůstanou v platnosti opatření pro linky 3, 11 a 58. Tramvajová linka 4 se vrátí na svoji běžnou trasu ulicí Cejl.

Noční autobusová linka N94 bude po celou dobu rekonstrukce vedena objízdnou trasou, která ve směru do centra obslouží zastávku Jugoslávská, místo zastávky Trávníčkova.

Další rozsáhlejší opravy tramvajových tratí jsou v plánu na letní měsíce. Rekonstruovat se bude trať v úseku Koliště – Moravské náměstí, a také kolejový trojúhelník Moravské náměstí (před kostelem sv. Tomáše). U tratí s otevřeným kolejovým svrškem se jedná o Nezamyslovu (od kapličky sv. Františka v ulici Táborská po odbočný uzel Líšeň/Stránská).

Tato aktualita se vztahuje k uzavírce:
Jugoslávská/Merhautova/Vranovská