Rekonstrukce Dominikánského náměstí začne ve čtvrtek 5. dubna

28. 3. 2018

Plánovaná rekonstrukce Dominikánského náměstí v centru Brna a s tím související dopravní omezení začnou v týdnu po Velikonocích. Od středy 28. března jsou na náměstí a do okolních ulic instalovány dopravní značky upozorňující na připravovaná omezení, která platí od 4. dubna.

Obyvatelé a podnikatelé z okolních nemovitostí také dostanou do schránek leták s potřebnými informacemi a kontakty na stavbu. Zahájení prací je naplánováno na čtvrtek 5. dubna.

Během stavby bude přesunuto cca 25 vyhrazených parkovacích míst z ulice Veselé a Dominikánského náměstí, a to na Zelný trh a na ulici Veselou, a budou zrušena všechna parkoviště na Dominikánském náměstí. 5. dubna budou odstraněny všechny parkovací automaty.

Vjezd na Dominikánské náměstí bude zakázán od ulice Středovy. Nebude tedy možný ani průjezd z ulice Veselé na Dominikánskou.

Na náměstí bude provedena celková rekonstrukce včetně všech inženýrských sítí pod povrchem. Stavební práce jsou plánovány, tak aby byly dokončeny ještě v letošním roce, a to pokud možno před vánočními trhy. Délka trvání rekonstrukce však bude záležet i na případných archeologických nálezech v této lokalitě, ty nelze předem předvídat.