Dopravní omezení na Kolišti skončila, pokračovat budou až po zprůjezdnění Křenové

20. 9. 2017

Vzhledem k dopravní situaci, která nastala v souvislosti se začátkem školního roku i semestru vysokoškoláků, se vedení města rozhodlo začít s rekonstrukcí kanalizace na Kolišti až ve chvíli, kdy bude opět průjezdná ulice Křenová.

Na ulici Křenové Dopravní podnik města Brna vyměňuje koleje, součástí prací je také posun tramvajové zastávky. Práce zde začaly až poté, co ŘSD dokončilo práce na sousední ulici Hladíkova.

Na Kolišti pracovaly od letošního jara Teplárny Brno, které zde měnily parovody za horkovody. V těchto dnech výměna skončila, z ulice tak na začátku tohoto týdne zmizela všechna dopravní omezení, která zde kvůli horkovodům byla od 2. května letošního roku.

Na Kolišti mezi ulicemi Milady Horákové a Lidická bude podle předem zveřejněného plánu pokračovat ještě rekonstrukce kanalizace – kvůli tomu je také povrch na Kolišti zapraven pouze provizorně.

Práce na Kolišti budou probíhat bezvýkopovou metodou, takže řidiči je neuvidí. Z bezpečnostních důvodů však nad místy stavby nebude možné projíždět, protože by hrozily propady vozovky. Jednat se bude také o tom, jak co nejméně omezit dopravu při projektu Tramvaj Plotní, který se bude v brzké době také zahajovat.

Tato aktualita se vztahuje k uzavírce:
Tramvaj Plotní