Uzavírka na Staré dálnici kvůli instalaci semaforů pokračují v opačném směru

14. 9. 2017

/AKTUALIZOVÁNO/ Křižovatka Staré dálnice (III/3844) a silnic Kohoutovická – Žebětínská (III/3842), kde docházelo k častým dopravním nehodám, bude nově řízena semafory. Začaly tam proto úpravy, která si od neděle 17. září vyžádají dopravní omezení. Termín dokončení veškerých stavebních prací je dle smlouvy stanoven do 15. listopadu 2017

V první etapě byl uzavřen jízdní pás Staré dálnice ve směru od Bystrce za křižovatku s III/3842 ulicemi Kohoutovická a III/3842 Žebětínská a také silnice III/3842 Kohoutovická (v úseku křižovatky s III/3844 ul. Stará dálnice a III/3842 ul. Žebětínská).

9. října nastala druhá etapa stavby při níž je uzavřen jízdní pás Staré dálnice ve směru od Bosonoh za křižovatku s III/3842 ul. Žebětínská a III/3842 ul. Kohoutovická a také silnice Žebětínská (v úseku křižovatky s III/3844 ul. Stará dálnice a III/3842 ul. Kohoutovická).

Od 9. října do 10. listopadu bude v této oblasti zajištěn průjezd pro MHD. O víkendu 11. a 12. listopadu se uzavírka dotkne i MHD.

Objízdná trasa ve směru Bystrc – Kohoutovice a Žebětín – Kohoutovice je obousměrně vedena ulicemi Stará dálnice – Jihlavská (k.ú. Troubsko) – Pražská – Jihlavská – Chironova – Libušina třída – Žebětínská.

Jízda po Staré dálnici je v místě křižovatky svedena do jednoho jízdního pruhu v každém směru.

 

Majetkoprávní vztahy k pozemkům v daném území a okolní lesy nedovolují podstatně změnit tvar křižovatky ve prospěch bezpečnějšího provozu. Dopravní odborníci proto rozhodli, že ke zvýšení bezpečnosti křižovatky poslouží semafory.

Při řízení křižovatky bude uplatněna preference vozidel MHD, která křižovatkou projíždějí. Na všech příjezdových větvích do křižovatky bude snížena rychlost na 50 km/h.